Praktijk
Ronald van Aalten

Coaching, therapie en training

Contact
rvaalten@hotmail.com
06 51 41 05 87

Ervaringen van cliënten

Ik heb de coaching serie als zeer waardevol ervaren. Ronald is een zeer betrokken persoon en weet tegelijkertijd de rolverdeling coach-cliënt goed te bewaken. Hij gaat rustig en zorgvuldig te werk en creëert een veilige setting waarin alles er mag zijn en niets moet. Ronald biedt een structuur en houdt de regie in de sessie, maar kan tegelijkertijd goed inspelen op wat er zich in het moment voordoet. Hij reikt informatie, oefeningen en werkwijzen aan zonder deze op te dringen. We deden alles in goede afstemming met elkaar. Wat ik voor mezelf het meest waardevol vond waren de twee sessies waarin we met kussentjes aan de gang gingen die de criticus, de rebel, de gekwetste en de kwetsbare representeerden, waarbij de wijze hen de ruimte gaf en zich liet adviseren. Dit heeft me veel inzicht en rust in m’n hoofd opgeleverd. De zelfhulpoefeningen zijn ook waardevol, vooral degenen die te maken hebben met alles c.q. mezelf helemaal welkom heten en het zorgen voor mijn innerlijke weeskinderen. Ik heb voldoende materiaal aangereikt gekregen om zelf mee te oefenen. Nu nog doen! Ik kan Ronald van harte aanbevelen bij iedereen die de wens heeft dichter bij zijn/haar emoties te komen en de essentie van zichzelf te voelen. Met als doel: leven vanuit vertrouwen en meer kracht, rust, liefde en succes ervaren.
Vrouw, 46 jaar

Ronald gaf mij een warme rustige omgeving waarin alles er mocht zijn. Tot mijn vreugde bracht de ontspanning me direct in proces waardoor ik direct een aantal mooie inzichten kreeg. Ronald stond me heel prettig terzijde. Dank je wel!
Man, 42 jaar

Ik ben bij Ronald geweest omdat ik dacht weer overspannen te gaan worden, als ik doorhobbelde zoals ik deed. Wat ik fijn vond in de benadering van Ronald zijn drie dingen. Ten eerste is het niet allemaal zo zwaar; er mag ook best gelachen worden. Het is ten tweede fijn dat Ronald twee benaderingen heeft: het therapeutische: dus op zoek naar de belemmeringen in het denken en het gevoel; en een praktisch/coachende: gewoon praktische tips, bijvoorbeeld om mijn werk anders in te delen. En tot slot heeft hij de nodige levenservaring. Bovenal: het is gewoon een uitstekende therapeut, en ik ben blij dat ik bij hem terecht gekomen ben. Nogmaals bedankt, Ronald!
Vrouw, 58 jaar

Jij hebt heel goed door wat er in mij leeft en hoe je mij daarin verder kan helpen. Op steeds weer nieuwe manieren, dat werkt goed. Je volgt mij goed, daardoor kom ik snel verder. Soms gaat het heel snel en moet ik daarna even herstellen van de schrik. Maar je let altijd goed op hoe het met me gaat en of ik het allemaal goed aan kan. Meestal verlaat ik het pand met een bevrijd gemoed en ineens opvallend veel energie. Ik merk in alle aspecten van mijn leven dat er dingen ‘als vanzelf’ veranderen waar ik voorheen steeds weer tegenop liep. Ik voel mij zeer begrepen! Daarnaast voel ik ook geen oordeel, geen veroordeling door jou, ook niet als ik zelf vind dat ik nu wel iets heel vreselijks opbiecht. Je bent (lijkt) gewoon shockproof. Dat geeft een heel veilig gevoel. Soms denk ik wel dat je toch stiekem een oordeel moet hebben, dat kan toch niet anders… maar ik voel het nooit van jouw kant. Jij lijkt je soms beter in te leven in mij dan ikzelf! Maar dat betekent niet dat je alles maar zomaar kritiekloos goed vindt, ook al heb je er zo te merken geen oordeel over. Bijvoorbeeld: ik vertelde een keer dat ik er last van had (om heel legitieme redenen die hier niet zo relevant zijn) dat mijn inmiddels werkeloze vriend een werkweek bij mij logeerde en er elke dag een feestelijk drie-gangendiner voor mij klaar stond, met kaarslicht en rode wijn, als ik uit mijn werk thuiskwam. Jij riep spontaan meelevend, maar natuurlijk ironisch bedoeld: “de klootzak!” Daar moesten we samen heel erg om lachen en ik was met één zwiep weer klaar met dit ‘non-probleem’. Daarna kon ik weer oprecht waarderen wat mijn vriend voor mij deed. Wat ik ook heel prettig vond om af en toe te zien/horen is dat je heel open bent over je eigen onzekerheden. Het maakt je een echt mens. (En ik voel me dan ook meer mens en geen ‘patiënt’). Als ik een cijfer moet geven voor het hele traject is dat zeker een 9!
Vrouw, 56 jaar

Meerdere maanden heb ik coaching sessies bij Ronald gevolgd. Die sessies heb ik als zeer plezierig en waardevol ervaren. Ronald is een warme, gevoelige man. Tijdens de sessies geeft hij jou de ruimte om je gevoelens zonder blikken of blozen te uiten. Daarnaast bedenkt hij de nodige behulpzame oefeningen voor thuis. Alles samen genomen, heb ik zeer veel gehad aan de sessies met Ronald en daarvoor ben ik hem erg dankbaar. Ik zal Ronald dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedereen!
Vrouw, 24 jaar

Na in een diep dal te hebben gezeten heb ik mij bij Ronald aangemeld. het voelde meteen goed, geen gepush gewoon huiskamersfeer op mijn gemak. Waar niets moet maar alles mag. Geen medicijnen voorschrift maar gewoon jezelf zijn door middels van meditatie. Daarvan kwam ik tot rust. Door de dingen anders te bekijken vanuit een ander perspectief kwam ik na 4 sessies daar waar ik wezen moest. Ik vond mijzelf weer terug. Door op speelse wijzen naar mijn "IK" te kijken heb ik mijn angsten en verkeerde inzichten overwonnen en zelfs overtroffen. Dankzij Ronald voel ik me herboren en sta ik steviger en sterker in mijn schoenen en het leven. Dank je wel voor je begeleiding en jouw inzet.
Vrouw, 48 jaar

Ronald’s sessies hebben nu al een bepalende invloed gehad op mijn leven. Het contact met mijn beste vriend is hersteld, ik ben begonnen met mediteren, ik heb mijn drijfveren beter leren kennen en ik ben me bewuster geworden van onnodig negatieve gedachten over mezelf en anderen.
De sessies beginnen met een korte meditatie en starten daarna als normale gesprekken. Ronald voelt haarfijn aan wanneer je wat langer moet stilstaan bij momenten die je terloops laat vallen. In plaats van er over te praten, helpt Ronald je dan om die momenten écht te gaan voelen, beleven en benoemen.  Daarna praten we er met elkaar over. Die volgorde is voor mij perfect, eerst écht voelen en dat gevoel wat langer durven laten bestaan (ook als het moeilijk is). Zo geef je al je emoties een plek om te bestaan, vooral natuurlijk de emoties die je weg hebt gestopt (al of niet bewust).  
Je vraagt je af waarom we ons lijf wel goed onderhouden (eten, sporten, wassen, insmeren, masseren etc) en niet regelmatig door iemand als Ronald ook de geest eens goed laten verzorgen. Ik ga dat in ieder geval vaker doen!
Man, 50 jaar

Vanochtend zag ik een TED talk van Brian Little met de titel: "Who are you, really? The puzzle of personality" en moest ik aan Ronald van Aalten denken. Conclusie van de TED talk was dat het in het leven niet om je persoonlijkheid gaat, maar om hoe je je persoonlijkheid in kunt zetten bij de dingen die belangrijk voor je zijn in het leven.
Ik heb mezelf lang opgelegd dat ik een succesvolle carriere moest hebben. En bij een succesvolle carriere hoorde een baan met aanzien en dito salaris. Bovendien liep ik steeds weer tegen dezelfde blokkades op. Stapje voor stapje kom ik steeds dichter bij mezelf en wat voor mij echt belangrijk is. De gesprekken met Ronald hebben me enorm geholpen op mijn weg. Ronald is een goede luisteraar en pragmatisch therapeut. Hij pakt issues waar je mee zit op een doortastende en doeltreffende manier aan. De sessie waren soms zwaar, maar hebben zeer bevrijdend gewerkt. Heel veel dank voor de liefdevolle begeleiding. Stapje voor stapje naar een vrij mens!
Vrouw, 48 jaar